Wat is een huisstijl ? De Complete Gids

Een huisstijl is -wanneer je de woordvolgorde verandert- niets meer of minder dan de stijl van het huis. Met andere woorden is het een totaalpakket van jouw onderneming.

Wat is een huisstijl?

De huissttijl straalt herkenbaarheid en vertrouwen uit en matcht jouw identiteit (het beeld dat je van jouw organisatie hebt) aan je imago (het beeld dat de doelgroep van jouw organisatie heeft). Dit bestaat uit meer dan alleen een logo. Visitekaartjes, briefpapier en natuurlijk enveloppen zijn allemaal onderdeel van jouw bedrijfsidentiteit. Het doel van je huisstijl is het vergroten van je naamsbekendheid en vertrouwen, onderscheiding van de concurrenten en het maken van een positieve indruk op zowel nieuwe als bestaande klanten. Al met al een heel complex en strategisch bepaald plan. Zorg dus dat jouw huisstijl eruit springt!

 

wat-is-een-huisstijl-3
voorbeeld
wat-is-een-huisstijl-4
voorbeeld naamkaartjes – briefpapier – enveloppen – presentatiemap

 

Huisstijl ontwerpen

Het ontwerpen van een huisstijl is misschien makkelijker gezegd dan gedaan. Allereerst is het namelijk belangrijk om na te denken over de uitstraling van jouw onderneming.
Als je er over na hebt gedacht wat jouw onderneming moet uitstralen, kan de grafisch vormgever jouw wensen letterlijk in beeld brengen. De grafisch ontwerper zorgt ervoor dat jouw huisstijl tot in de puntjes wordt uitgewerkt, naar jouw smaak en beleving. Er wordt rekening gehouden met alle aspecten die voor een herkenbare huisstijl noodzakelijk zijn. Denk bijvoorbeeld aan de verhoudingen tussen beeld en woord, typografie en kleurgebruik. De grafisch ontwerper heeft letterlijk oog voor alle elementen die bijdragen aan het totaalpakket van jouw onderneming. Dat totaalpakket is namelijk de weerspiegeling van (de visie van) jouw bedrijf. Van het ontwerpen van een stijlvol logo tot de betekenis van kleuren en allerlei kleurcombinaties: wij zorgen voor jouw stijl van het huis.

Hier kan je alvast enkele voorbeelden en inspiratie vinden.

 

wat-is-een-huisstijl

 

Huisstijl ontwerpen kosten

Het is natuurlijk van tevoren lastig in te schatten hoeveel een huisstijl gaat kosten. Ieder grafisch bureau zal dan ook andere prijzen hanteren. Let op dat je krijgt waarvoor je betaalt! Wij hanteren bij het ontwerpen van een huisstijl verschillende pakketten, zodat je weet waar je aan toe bent en nooit voor verrassingen komt te staan.
Denk hierbij aan:

  • een basispakket met het logo van je onderneming, visitekaartjes, briefpapier en enveloppen.
  • met een mediumpakket krijg je een basispakket en een huisstijlgids waarin alle elementen staan beschreven en ontworpen. Hier vind je bijvoorbeeld allerlei variaties op je logo, grafische elementen, typografie en dergelijke zaken die je nodig hebt om naar een drukker te sturen.
  • Bij ons ultrapakket komen hier een ontwerp voor autobelettering en 500 gratis naamkaartjes bij.

 

wat-is-een-huisstijl
voorbeeld huisstijlgids – wordt digitaal gemaakt voor de klant

Geen huisstijl is ons te gek!

 

wat-is-een-huisstijl

Tags:

Geef een reactie